Украинските защитници в понеделник нанесоха удари по огневи позиции на руски

...
Украинските защитници в понеделник нанесоха удари по огневи позиции на руски
Коментари Харесай

За денонощие руските сили нанесоха 42 въздушни удара

Украинските бранители в понеделник  нанесоха удари по огневи позиции на съветски зенитно-ракетен комплекс и система за противовъздушна защита. Това се споделя в последния отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, оповестен във " Facebook " и представен от " Укринформ ".

" През денонощието Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 12 удара по живия състав и бойната техника на съперника и поразиха зенитно-ракетен комплекс на огнева позиция ", се споделя в отчета.

Отбелязва се, че украинските ракетно-артилерийски подразделения са нанесли удари по три бойни групи на съперника и система за Противовъздушна отбрана на огнева позиция.

Междувременно Руската федерация продължава да води пълномащабна въоръжена експанзия , без да се отхвърля от желанията си да завземе Украйна, написа още в отчета. Основните старания на Руската федерация са ориентирани към настъпателни интервенции в Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Шахтарск.
 Дронове в Днепропетровска област и Киев
Дронове в Днепропетровска област и Киев

И Русия оповестява за дронове - в Белгородска област

През денонощието съветските сили нанесоха 42 въздушни удара, 5 ракетни удара и повече от 10 РСЗО , по-специално по обитаеми места.

Оперативната конюнктура във Волин, Полисия, Сиверщина и Слобожанщина не се е трансформирала значително. Формирането на противников настъпателни групи не е намерено. В същото време руснаците не престават да държат своите елементи наоколо до държавната граница на Украйна.

През деня нашествениците нанесоха минометни и артилерийски удари по регионите на Сенкивка в Черниговска област; Старикове, Холишивске, Павливка, Волфине в Сумска област; Ветеринарне, Стрилеча, Красне, Тернова, Охирцеве, Вовчанск, Бударки в Харковска област.

В Купянск и Лиманско направление съветската войска се пробва да пробие отбранителните линии на украинските бранители. Противникът води несполучливи настъпателни дейности при Хряникивка, Невске, Билохоривка и Федоровка.

Районите на Путникове, Фихоливка, Дворична, Хряниковка, Крохмално в Харковска област; Новоселивске, Стелмаховка, Невске, Червонопопивка и Диброва в Луганска област; Терни, Ямпил, Роздоливка, Федоровка в Донецка област пострадаха от съветски артилерийски удари.

" В Бахмутско направление врагът, без значение от загубите, не престава да щурмува град Бахмут и неговите околности. Противникът също мина в нахлуване в регионите на Зализнянске, Дубово-Василовка и Ивановске, само че не реализира триумф. ", означават от Генералния щаб.

В същото направление съветските войски обстрелваха с артилерия и минохвъргачки регионите Орихово-Василовка, Дубово-Василовка, Часов Яр, Бахмут, Ивановске, Ступочки, Дружба, Майорск и Ню Йорк в Донецка област.

В направленията на Авдиевка и Шахтьорск руснаците организират несполучливи настъпателни интервенции при Красногоровка, Камянка, Авдиевка, Северно, Первомайске, Невелске, Маринка и Победа в Донецка област.

Под противников обстрел попаднаха региони на обитаеми места, ситуирани по линията на прикосновение, в това число Красногоровка, Камянка, Авдиевка, Тоненке, Водяне, Первомайске, Невелске, Маринка, Въгледар и Велика Новосилка в Донецка област.
 Русия е изгубила 5 пъти повече бойци в Бахмут от Украйна
Русия е изгубила 5 пъти повече бойци в Бахмут от Украйна

Усилията на Русия да превземе Бахмут доста са влошили потенциала й за спомагателни офанзиви

В Запорожко и Херсонско направление съветските войски се отбраняват. Времивка в Донецка област, Хуляйполе, Зализничне, Хуляйпилске, Камянске в Запорожка област; Херсон, Шляхове, Козацке, Тяхинка, Чорнобаевка, Билозерка в Херсонска област бяха ударени от вражеската войска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР